Home » Blog » Ja, je kan zowel een leider als een coach zijn

Ja, je kan zowel een leider als een coach zijn

Loop je al een tijd rond met het idee om als coach aan de slag te gaan? Ben je een HR-specialist die zich wil verdiepen in coaching? Wil je als consultant je adviserende stijl verrijken met een coachende stijl? Dan ben je geknipt om te starten aan onze ROOT/GROW-opleiding.

ROOT … GROW … wat?

Maak je op voor een opleiding waarin je ontdekt wat coaching nu precies is, je je coachvaardigheden aanscherpt en natuurlijk leert om mensen te coachen. Na afloop van de ROOT/GROW-opleiding beschik je over een officieel, door de International Coach Federation  erkend certificaat. En ook over een hele toolbox om medewerkers en/of klanten te begeleiden in het maken van bewuste keuzes: je helpt hen om zelf oplossingen te vinden en actie te ondernemen. 

 Nadat je de opleiding succesvol afwerkt, kan je aan de slag als coach. Je kan je opgedane kennis bijvoorbeeld perfect inzetten in je bedrijf. Werk je op de HR-afdeling, dan kan een coachende aanpak van pas komen bij tal van taken. Komen er bijvoorbeeld medewerkers langs met problemen? Dan kan jij hen begeleiden zodat ze zelf tot de oplossing komen. Of maak als manager je medewerkers bewust van hun potentieel en speel daar op in om de prestaties te verbeteren. Kortom, treed als coachende leider naar voren. Ondersteun je medewerkers zodat ze zelf oplossingen bedenken en zich gesteund voelen door hun manager en bedrijf.

Ontdek wat de ROOT/GROW- opleiding kan doen voor jouw carrière of bedrijf door de verhalen van concullega’s te lezen.

Deel deze pagina:

Gerelateerde Artikelen

Stress en burn-out in stand houden of kiezen voor veerkracht en vitaliteit?

Neen, het zijn niet de 'zwakke vogeltjes' die een burn-out krijgen! Meestal gaat het om zeer gedre...

Senior leadership is niet alleen voor de top

Ilse Bauduin en Katrien Van Hees hebben binnen Danone Benelux de Senior Leadership Journey mee uit d...

Echt leiderschap in dienst van mens en maatschappij

De demografische tendensen liegen er niet om – talent wordt schaars en zal in de komende jaren schaa...