Home » Boeken » Ik wil een coach

Ik wil een coach

  • Prijs: 19,99
  • ISBN: 9789401405614

Dit boek maakt duidelijk dat coaching veel meer is dan een luxe service. Het is essentieel in de businesswereld van morgen.

Eind 2012 kwam ons eerste boek op de markt. Wij schreven "Ik wil een coach" voor iedere manager die de voordelen van coaching wil kennen en die wil weten wat het verschil is met training en advies.

Niettegenstaande coaching meer ingeburgerd raakt, heerst er nog heel wat schroom om de stap naar een coach te zetten. In de sport is het normaal dat een topster een coach heeft. In business lijkt het nog vaak een teken van zwakte dat de businessmanager – de ster van de business dus – door een coach wordt ondersteund bij het realiseren van zijn uitdagende doelen.

Te vaak krijgen wij managers in coaching die al teveel strijd hebben geleverd. Zij trekken pas aan de alarmbel wanneer ze op de rand van een burn-out of in een zeer moeilijke situatie zijn beland. Wij ruimen met dit boek een aantal misverstanden uit de weg en willen een duidelijk signaal geven dat elke manager pro-actief veel te winnen heeft bij coaching.

Verder is er natuurlijk ook het feit dat nog teveel mensen zich al snel coach noemen vanuit een expertachtergrond als manager, zonder er ooit opleiding voor gevolgd te hebben. Dan is het moeilijk om het echte beroep van coach te onderscheiden.

Tevens focussen we in dit boek op de competenties en kwaliteiten waar een degelijke coach aan moet voldoen. De persoonlijke ervaringen die co-auteur Georges Anthoon in dit boek met de lezer deelt, zijn op dat vlak zeer verhelderend. Ooit stond hij sceptisch tegenover coaching, maar intussen is hij zelf een gekwalificeerd coach die zijn vak met hart en ziel uitoefent.

Marleen Boen, Leen Lambrechts et Georges Anthoon

Over Marleen Boen & Leen Lambrechts
Marleen Boen en Leen Lambrechts hebben samen meer dan 40 jaar ervaring in coaching en ondernemen. Je kunt hen gerust pioniers van het professionele coachen in België noemen. In 2005 richtten zij samen The Coaching Square op, het eerste drietalige coachingsbedrijf in België dat door de International Coaching Federation (icf) erkend werd voor haar certificatieprogramma root-grow. In het bedrijfsleven begeleiden ze kmo’s en multinationals bij het implementeren van een coaching- en feedbackcultuur in al zijn facetten.

Over Georges Anthoon
Georges Anthoon heeft in zijn rijk gevulde carrière hr director-functies opgenomen bij Shell, Coopers & Lybrand, aib-Vinçotte, Belgacom en axa. Sinds 2011 is hij extern bestuurder van vennootschappen, senior associate bij Management Centre Europe, HR consultant, en executive mentor en professional certified coach bij The Coaching Square.

Marleen Boen, Leen Lambrechts et Georges AnthoonWil je dit boek bestellen?
Stuur ons dan een mailtje met je gegevens, dan sturen we jou een factuur op.
Zodra de betaling binnen is sturen we het boek op.

Ik wil het boek "ik wil een coach" bestellen

Deel deze pagina: