Levenswiel downloads & online waardentests

levenswiel-header-long.JPG#asset:426503


Waarden zijn een essentieel onderdeel van elk facet van je leven. Het levenswiel is een werkinstrument om die facetten visueel te presenteren: sociale relaties, intieme relaties, financiële situatie, gezondheid en welzijn, loopbaan en prestaties, fysieke omgeving, persoonlijke ontwikkeling en plezier en ontspanning. Pas als je je bewust bent van je waarden in een facet, kun je bewuste keuzes maken in dat specifieke facet. Tot dan blijft het een blinde vlek en krijg je geen grip op frustraties of blokkades op dat vlak.

Levenswiel neemt je met 16 Ontdekkingstochten mee op zoek naar jouw waarden. Hieronder vind je de werkschema’s uit de toolbox, een achtergrondartikel en enkele online waardentests.

We wensen je een boeiende ontdekkingsreis!

En nog meer aandacht voor Levenswiel: deze keer in Metafoor, het magazine van Educatieve Academie. Download hier het artikel


Online Waardentests

Richard Barett

PERSONAL VALUES ASSESSMENT (PVA)

Psychologie magazine

Test: Leef je naar je waarden?

Loopbaanankers van Schein

Edgar Schein ontwikkelde een methodiek met behulp waarvan je kunt ontdekken welke baan, functie of werkomgeving het best bij je passen. Hij ontwikkelde op basis van zijn langdurig en grondig onderzoek naar succesfactoren in loopbanen, een achttal 'career anchors' ofwel loopbaanankers.

Naar de test

Instructies over de loopbaanankers-rapportage

Persoonlijke waardentest

Naar de test


Werk- en loopbaanwaarden

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Vraag informatie aan