NIEUWSBRIEVEN

NIEUWSBRIEVEN

Individuele coaching houdt medewerkers in topvorm

Preventieve en individuele coaching winnen aan terrein in Vlaanderen. In een steeds sneller veranderende wereld is het immers uiterst belangrijk om zowel managers als andere medewerkers in absolute topvorm te hebben. Meer uitleg door Marleen Boen van Training & Coaching Square.

LEES MEER

​Leiding geven

een kwestie van emotionele intelligentie

LEES MEER

Danone & de VUCA-wereld

Lees mee hoe Danone met dit Senior Leadership-traject de mindset op scherp zet voor de VUCA-wereld.

LEES MEER

Ithaka - Communicatie met impact

Voor zowel werkgevers als werknemers is er nood aan doelgerichte communicatie bij het nemen van doelgerichte beslissingen. Daarom werd door Marleen Boen Ithaka opgericht. Dit bedrijf heeft als focus NLP in business en draagt bij tot de ontwikkeling van mensen of organisaties.

LEES MEER

Puzzelen met waarden

Wat doet je bloed sneller stromen? Rijkdom? Erkenning? Creativiteit? Macht? Aan welke waarden hecht je belang?

Een eenvoudige vraag, met een veel minder eenvoudig antwoord.

LEES MEER

De werkdruk voor zelfstandigen is hoog. Hoe vind je de balans tussen werk en privé?

Ook voor zelfstandigen kan het een hele klus zijn om de balans tussen werk en privé te vinden. Dit zorgt voor stress. Op Radio 2 gingen ze op zoek naar antwoorden. Katrin van Bladel, loopbaancoach, geeft toelichting.

LEES MEER

NIEUW! Schrijf je nu in voor onze Inspiratie-events.

Met de Inspiratie-events dagen we je uit om vanuit verschillende invalshoeken naar jezelf te kijken. Regelmatig inspireren, leren en experimenteren we rond een boeiend thema dat raakt én praktisch toe te passen is in je professionele én privéleven.

LEES MEER

Onzichtbare problemen kan je ook managen

Je team draait niet goed. Ook na veel inspanning krijg je er geen vat op. Hoogste tijd om te kijken naar het grotere geheel: wat speelt zich allemaal af onder de oppervlakte? Een publicatie uit MT Magazine. [Lees je dit artikel mobiel? Lees verder horizontaal.]

LEES MEER

Ontdek de nieuwe locatie waar Training & Coaching Square zijn trainingen geeft - opendeurdag op 4 juni

Sinds november 2015 vinden onze trainingen plaats in een gloednieuwe locatie, The House To Be. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van The House To Be? Kom dan naar onze opendeurdag op 4 juni.

LEES MEER

Gloednieuwe opleidingen voor coaches en leidinggevenden!

Onze maatschappij evolueert continu. De behoeften rond leiderschap en coaching veranderen dus ook voortdurend. Daarop kunnen inspelen als manager, leidinggevende of professionele coach is een enorme troef. Want hoe meer invalshoeken je kunt toevoegen aan je (interne) coachings, des te meer je medewerkers of coachees zullen oogsten. Deze opleiding biedt een unieke kans om je geloofwaardigheid als leidinggevende of (interne) coach te onderstrepen. Je zoomt in op nieuwe thema’s en krijgt extra vaardigheden rond coaching en management.

LEES MEER

TCS in MT Magazine: Best practice 'Communiceren met impact'

Lubrizol in Oevel legde met de hulp van Training & Coaching Square een bijzonder coachingstraject af. Alle 170 medewerkers, ook de arbeiders, namen hieraan deel. Met resultaat. Een publicatie uit MT Magazine.

LEES MEER

​People Focused Management, de leider als mens onder de mensen

Je bent ervaren als manager en weet dat het managen van processenbelangrijk is. Processen worden echter door mensen uitgevoerd. Ervaring toont dat het niet altijd zo evident is om mensen mee te krijgen, ervoor te zorgen dat ze begrepen hebben wat je bedoelt, ze de nodige zelfsturing en vrijheid te geven én tegelijkertijd de gestelde objectieven te behalen. Daarvoor is een dieper inzicht in leiderschap nodig dan wat leiderschapsopleidingen bieden die eerder gericht zijn op het ontwikkelen van competenties. Echt en duurzaam leiderschap vereist authenticiteit.

LEES MEER

Wil je meer impact als manager?

Als manager word je continu geconfronteerd met veranderingen, zowel op persoonlijk vlak bij jezelf en je medewerkers, als op het politieke, sociale en economische vlak. Meer en meer merken we bovendien binnen organisaties de nood aan cultuurverschuiving. Het directieve leiderschap verliest aan kracht. Het maakt plaats voor transformatief leiderschap dat zelfsturing en eigenaarschap hoog in het vaandel draagt. Om deze cultuurverandering vlot te laten verlopen, zet een leidinggevende idealiter coachende vaardigheden in. De competenties van een coach dragen immers bij tot transformatie leiderschap.

LEES MEER

Coachend leiderschap haalt maximaal potentieel uit werknemer

Op vrijdag 3 december verschijnt een Special in Trends rond Strategic HR. Training & Coaching Square heeft hieraan meegewerkt.

LEES MEER

Stress en burn-out in stand houden of kiezen voor veerkracht en vitaliteit?

Neen, het zijn niet de 'zwakke vogeltjes' die een burn-out krijgen! Meestal gaat het om zeer gedreven en enthousiaste mensen, met zin voor verantwoordelijkheid. Net die mensen die je echt in je organisatie wil! De wetgeving voor preventie op het werk tegen burn-out verplicht werkgevers om de psychosociale risico's te analyseren en om een preventieplan op te stellen. Welke acties kan je nemen op korte en lange termijn? Hoe kan The Coaching Square jou daarin ondersteunen?

LEES MEER

TCS aanvaardt loopbaancheques! Boost dus nu je loopbaan!

Wil je écht de job die bij jou past en opnieuw plezier vinden in je werk, als zelfstandige of in loondienst? In deze tijden is dit belangrijker dan ooit. Wil je écht dat de mensen binnen jouw team en/of bedrijf plezier vinden in hun werk?

Reserveer dan nu een loopbaancoach via The Coaching Square.

LEES MEER