Starlight Coaching Masterclass: Look The Beast in The Eye

Starlight Coaching Masterclass: Look The Beast in The Eye

In deze driedaagse masterclass ontdek je hoe je ‘evidente’ linken en contradicties ontwart in het verhaal van je klant. Je vindt je eigen manier om in te voelen welke cruciale strategieën versterkend werken en welke ondermijnend. Zo ondersteun je je klant vanuit je eigen volle aanwezigheid om zich te bevrijden van zelfsabotage. Je krijgt bovendien een toolbox aangereikt om ‘complexe vragen en verstrikkingen’ om te toveren tot een aha-beleving voor je klant - die zo makkelijker bij zijn antwoorden komt.

Efficiënter en resultaatgerichter worden is belangrijk in het proces van elke coach. Dat is een uitdaging, want elke coach ervaart tijdens de sessies hoe klanten hun remmende verdedigingsmechanismen inzetten. En er is de paradox: mensen willen veranderen zonder hun diepste patronen, pijnen en illusies los te laten.

In elke coachingsessie is er wel zo’n moment dat de klant zegt: 

“Ja, maar ik ben zo opgevoed” of “Ja, maar mijn moeder heeft me altijd bang gemaakt” of “Het gaat al veel beter met me dan vroeger” of “Ik ben net als mijn vader en ik heb geen idee hoe ik anders kan leven, het moeten mijn genen wel zijn”. Allemaal excuses om te blijven doen wat evident lijkt om het te doen - en niet is.

 • Hoe kun je je klant uit die rechtvaardigingsmodus halen en hem coachen naar een modus van bevrijding van het verleden?
 • Hoe laat je je klant zich openstellen voor alle mogelijkheden - die er altijd al zijn geweest?
 • Hoe coach je op een manier die blijft plakken zodat je klant een echt aha-moment heeft dat onbekende wegen blootlegt?
 • Hoe zorg je ervoor dat je klant die weg neemt en niet terugvalt in zelfmedelijden en boosheid?

En ook: 

 • Wat is de essentiële reden dat oude pijn en oud verdriet steeds weer oplaaien?
 • Wat maakt dat we liever blijven vastzitten dan ons te bevrijden van de last van het verleden?
 • Hoe komt het dat we ons zo moeilijk overgeven aan het leven dat we verdienen?
 • Om welke reden leven we met onze ogen dicht en zijn we vervuld van angst om onze eigen barrières te overwinnen als we ze toch openen?
 • Hoe omarmen we ons briljante falen en zetten we dat om in een troef?

Deze masterclass is een diepgaande ervaring voor elke coach en tegelijkertijd krijg je een aantal duidelijke methoden om je eigen angsten te overwinnen zodat je samen met je klant het beest in de ogen kan kijken. Marleen en Nicole leggen je de methodes uit en geven demo’s op zo’n manier dat je de technieken meteen zelf kunt toepassen.

Dag 1 

 • Ontdekking van ondermijnende illusies op het niveau van identiteit of purpose
 • Hoe laten we toe dat onze beperkende overtuigingen onze evolutie ondermijnen?
 • Patronen in afleidingsmanoeuvres en illusies
 • Het helende vermogen van Looking The Beast in The Eye

Dag 2 

 • Hoe krijg je de impact van illusies in je eigen verhaal helder?
 • Hoe maak je een shift in de perceptie van illusies rond je levensverhaal?
 • Hoe laat je acceptatie en mogelijkheden toe?

Dag 3

 • Het loslaten van zelfoordeel, diepe angst, schuld en schaamte
 • De creatie van bevrijding - het openen van fysieke en hersenpoorten
 • De impact van zelfpermissie om het leven te leiden waarvoor je geboren bent 
 • Fysieke, emotionele, intuïtieve en rationele centra aligneren: het helende potentieel

Marleen Boen is een doorgewinterde Master Certified Coach met meer dan 12000 coachingsuren en meer dan 20 jaar ervaring. Ze is bovendien een expert in het observeren van trauma's en behaalde een certificaat in systemische dynamieken en traumacoaching.

Haar mix van methoden ondersteunt coaches bij het vinden van shortcuts in hun coachhouding en -methodiek, zodat hun klanten echte transformatiekansen krijgen. Ze is zeer hands-on in een vakgebied dat zich misschien wel voorbij woorden en de ratio lijkt te bevinden.

De afstemming tussen ratio, emo en intuo is Marleens kracht en ze stelt coaches en managers in staat om hun innerlijke poorten te openen en zo hun emotionele en intuïtieve maturiteit te ontplooien. Zo kan de ratio de druk loslaten die het gevolg is van het slechts  een beperkt deel van de hersenen (ook nog eens slecht) te gebruiken.

Marleen gaat om met angst, pijn, schuld en schaamte en brengt bevrijding en ruimte op de weg van haar klant. Zo kan die vooruit gaan zonder geblokkeerd te worden door de diepe kwetsuren die we allemaal in ons onderbewustzijn meedragen.

Als workshopbegeleider en keynote speaker heeft Marleen de gave om de passie voor menselijke evolutie over te brengen en de betrokkenheid op te brengen om je eigen potentieel aan te boren.

Nicole is PCC (MCC in aanvraag) met met meer dan 3.000 praktijkuren als coach. Daarnaast is Nicole meer dan 10 jaar trainer in ICF Accredited Coach Training Programs.

Vanuit een persoonlijke interesse begon ze zich te verdiepen in de materie van trauma, HSP en positieve psychologie. Via langlopende opleidingen bij leermeesters als Prof. Dr. Elke Van Hoof, Prof. Dr. Edel Maex, Prof. Dr. Erik van den Brink, Prof. Dr. Johannes Schmidt, Andrea Wandel, … bouwde ze een solide (wetenschappelijk gebaseerde) kennis uit en een grote toolbox van methodieken om inzichten rond deze thema’s te duiden en handvaten aan te reiken om er mee om te gaan.
Het demystificeren van trauma  vanuit ‘compassion’ en raakbaarheid en het delen van kennis is voor Nicole een stukje levenswerk geworden. Het bezorgt namelijk meer inzicht in het eigen functioneren als coach én als mens mét kwetsuren … waardoor ook je praktijk met klanten rijker en effectiever wordt.

Open opleidingen Starlight Coaching Masterclass: Look The Beast in The Eye

 1. Prijs Opleiding Starlight Coaching Masterclass: Look The Beast in The Eye | 3d : €  900 (+ 21% BTW)
 2. Exclusief catering + locatie € 195 (+ 21% BTW)
Startdatum Einddatum Aantal dagen Taal
ma 25/05/2020 wo 27/05/2020 3d Data NL  Inschrijven
Activiteit Datum Tijdstip Locatie
dag 1 ma 25/05/2020 van 10:00 tot 18:00 uur The House To Be - Z.1. Researchpark 210 1731 BE
dag 2 di 26/05/2020 van 10:00 tot 18:00 uur The House To Be - Z.1. Researchpark 210 1731 BE
dag 3 wo 27/05/2020 van 10:00 tot 18:00 uur The House To Be - Z.1. Researchpark 210 1731 BE

Vraag informatie aan

Deel deze pagina: