Home » Succesverhalen » Het loopbaancoachingverhaal van Annelies: doen wat je écht graag doet

Het loopbaancoachingverhaal van Annelies: doen wat je écht graag doet

In juni 2017 viel Annelies voor de tweede keer uit op het werk, opnieuw met een burn-out. Haar arbeidsgeneesheer had erop aangedrongen om zeker eens een jobcoach te raadplegen en te bekijken waar het juist scheef liep. Annelies startte snel met de loopbaanbegeleiding - en met resultaat.

“De manier waarop Greet werkte was voor mij heel concreet en tegelijk deed het mij toch ook verder nadenken. Na twee uur jobcoaching kreeg ik huiswerk mee, om mijn inzicht in wat mij interesseerde op professioneel vlak nog verder te verduidelijken. Het was een onaangename verrassing om te kijken dat mijn huidige werk echt niet meer beantwoordde aan de principes die ik hoog in het vaandel draag. Maar het heeft mijn ogen wel geopend. Ik wist instinctief dat nu misschien wel het moment was om mijn professioneel leven radicaal om te gooien. Door de inzichten die ik opgedaan had bij Greet, kwamen we uiteindelijk terecht bij het beroep van ergotherapeut. Ik was direct geboeid door dit resultaat en mijn interesse werd steeds meer aangewakkerd. Ook uit het huiswerk dat ik thuis maakte voor de loopbaanbegeleiding en wat we achteraf overliepen, bleek duidelijk mijn interesse naar voor te komen voor gezondheidszorg (ik werkte wel in een ziekenhuis maar als medisch secretaresse, dus geen zorgend beroep). Greet heeft mij min of meer aangemoedigd om het heft in eigen handen te nemen en de knoop door te hakken om opnieuw te gaan studeren.

Ik heb dit uiteraard eerst thuis moeten overleggen met mijn echtgenoot, maar ook hij zag wel dat dit mij beter zou liggen en gaf zijn zegen. In september 2017 heb ik mij dan ingeschreven aan de PXL hogeschool in het traject voor werkstudenten en heb ik gekozen voor de driejarige opleiding ergotherapie. De combinatie met een gezin (met drie kinderen) en studeren is heel erg zwaar, maar ik ben zo blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Mijn leven is helemaal veranderd: ik ben veel positiever over hetgeen ik nu doe. Ook de kleine praktijkervaringen die ik reeds opdeed, hebben mij bevestigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Tot nu slaagde ik ook voor al mijn examens, wat mij ook veel voldoening geeft.

Het is hard werken, maar als je echt iets wil, dan kom je er wel en heb je dat er wel voor over. Ik ben zo blij dat ik dankzij Greet deze keuze heb durven maken en heb er nog geen seconde spijt van gehad. Een tweede professionele carrière kan dus wel: het inzicht dat Greet mij hiermee heeft bezorgd, heeft de rest van mijn leven bepaald. Ik sta nu ook terug positiever in het leven, op alle vlakken. Ook thuis merken ze dat ze weer de mama en partner hebben waar ze recht op hebben. Greet, hartelijk bedankt voor het inzicht en de steun bij het maken van deze toch wel bepalende keuze!”


Wij bedanken onze loopbaancoach Greet Vandevoort voor dit succesverhaal!
Meer informatie over Greet Vandevoort: https://www.trainingcoachingsquare.be/team/greet-vandevoort
Meer informatie over loopbaancoaching: 
https://www.trainingcoachingsquare.be/ik-wil-gecoacht-worden/trajecten/loopbaancoach

Deel deze pagina: