Home » Succesverhalen » Het loopbaancoachingverhaal van Dirk: van frustratie naar échte impact

Het loopbaancoachingverhaal van Dirk: van frustratie naar échte impact

Dirk werkt als directielid en verantwoordelijke interne audit in een middelgrote financiële instelling.
De onafhankelijke rol als interne auditor maakt dat je in een afzonderlijke hiërarchische lijn rechtstreeks aan de raad van Bestuur rapporteert. 

De cultuur van de organisatie maakt dat de interne audit-functie er als een “noodzakelijk kwaad” wordt gezien,  eerder dan met de bevindingen aan de slag gaan om de processen te verbeteren, want daar zou iedereen wel bij varen. Dirk ervaart dit als frustrerend.  Het zou allemaal zo veel beter kunnen, maar men ziet het niet of wil niet in beweging komen. Maar de job verlaten, zelf ontslag en zo veel anciënniteit opgeven, dat vond Dirk ook een groot risico te meer daar het niet zo makkelijk zou worden om een andere gelijkwaardige job te vinden. 

Samen met de loopbaancoach heeft Dirk zichzelf beter leren kennen, zijn sterktes, zijn competenties, natuurlijke werkstijl, overtuigingen –vermogende en beperkende. Hij kwam tot het inzicht dat impact krijgen op mensen in een organisatie ook een vaardigheid is waar je kan aan werken. De reden waarom hij maar geen grip op en gehoor van zijn collega’s directieleden kon krijgen was dus een gedeelde verantwoordelijkheid : het lag deels aan de cultuur, maar deels ook aan zijn manier van zich opstellen en communiceren.

Wat startte als een traject waarbij Dirk hulp wilde in het opmaken van een cv en het vinden van een nieuwe job met een zo groot mogelijke zekerheid op succes, werd het begin van een reis waarbij Dirk zichzelf beter leerde kennen, en tot het besluit kwam dat het misschien niet nodig was om van job te veranderen om toch meer voldoening te krijgen en gelukkiger te zijn. 


Wij bedanken onze loopbaancoach Stefaan De Clercq voor dit succesverhaal!
Meer informatie over Stefaan De Clercq: https://www.trainingcoachingsquare.be/team/stefaan-de-clercq
Meer informatie over loopbaancoaching:  https://www.trainingcoachingsquare.be/ik-wil-gecoacht-worden/trajecten/loopbaancoach

Deel deze pagina: