Home » Succesverhalen » Het loopbaancoachingverhaal van Johan: werken aan zelfvertrouwen en overtuigingskracht

Het loopbaancoachingverhaal van Johan: werken aan zelfvertrouwen en overtuigingskracht

Johan werkt als medewerker op de cultuurdienst van een openbaar bestuur in eigen dorp. Hij houdt echt van zijn job. Evenementen organiseren, “gemeenschapsopbouwend werken”, het zit ‘m als oud-scout en oud-speelpleinwerker in het bloed. 

De relatie met zijn direct leidinggevende zit echter niet goed : hij krijgt geen ruimte, geen vertrouwen om zijn functie in te vullen zoals hij het zelf ziet. Dit weegt zo zwaar dat hij erover denkt om van job te veranderen. Hij denkt er ook iets zelfstandig te starten in de evenementensector. Maar de drempel om zo’n beslissing te nemen is hoog; er is nog veel dat hem bindt aan zijn huidige werkomgeving.  

De moeilijke relatie met zijn baas weegt zodanig dat de dokter Johan enkele weken rust heeft voorgeschreven, en Johan naast de loopbaancoach ook een psycholoog bezoekt.

Samen met de loopbaancoach heeft Johan een grondige zelfreflectie gedaan over wie hij is en wat hij echt belangrijk vindt. Competenties, vaardigheden en waarden werden in kaart gebracht. Als gevolg van die oefening kwam bij Johan ook boven drijven dat het feit geen vriendin te hebben hem zwaar valt.

Johan kwam door de loopbaancoaching tot inzicht dat werken aan zijn zelfvertrouwen en overtuigingskracht hem zal helpen te groeien als mens, en zal helpen sterker te staan in de relatie tot zijn leidinggevende. Hij besliste ook het gesprek aan te gaan met die persoon, en bereidde met de coach dit gesprek voor. Ook met de algemene directie vroeg hij een gesprek om de situatie te duiden en te proberen er iets aan te doen.   Hij besliste ook een opleiding te volgen in project management om ook inhoudelijk te groeien in zijn job. 

Wij bedanken onze loopbaancoach Stefaan De Clercq voor dit succesverhaal!
Meer informatie over Stefaan De Clercq: https://www.trainingcoachingsquare.be/team/stefaan-de-clercq
Meer informatie over loopbaancoaching:  https://www.trainingcoachingsquare.be/ik-wil-gecoacht-worden/trajecten/loopbaancoach

Deel deze pagina: