Opleiding tot teamcoach

Impact als manager - Teamcoaching

Teamcoaching is … het boven water brengen van collectieve patronen in handelingen en gedachten die ervoor zorgen dat een groep onbewust en ongewild in een ongewenste situatie blijft hangen. Naast het creëren van bewustzijnsverruiming zet de teamcoach diverse interventies in om de oude patronen te doorbreken en het team naar een hoger ontwikkelingsniveau te brengen. De teamcoach inspireert, daagt uit, doet appèl op de verantwoordelijkheid van alle teamleden om nieuwe competenties en gedachten eigen te maken en zo hun teamdoelen te realiseren.

Dit is voor ons de essentie van teamcoaching: het faciliteren van teams zodat ze zelf kunnen bouwen aan een performantere samenwerking. Wij doen dit via gepaste interventies die ervoor zorgen dat boven water komt hoe teamleden ongewild en onbewust een ongewenste situatie in stand houden.

AANPAK

Deze 6 daagse opleiding geeft je extra kracht en bewustwording om groepen te begeleiden vanuit een doorleefd professionalisme. Door teams te coachen vanuit een systemische benadering en gebaseerd op stevige fundamenten zul je meer plezier beleven aan de procesbegeleiding van groepen en zul je versteld staan van de resultaten die een teamcoaching oplevert. Je creëert in de teamcoaching ruimte om vertrouwen, synergie en groei mogelijk te maken waardoor de teamleden bereid zijn verder te gaan in hun groei dan gewoonlijk. Het programma is ervaringsgericht en zeer praktisch opgebouwd. We werken met cases uit jouw en onze praktijk en bouwen van hieruit je ervaring als teamcoach uit. In dit programma begeleiden wij eveneens jouw proces als teamcoach. Het is de bedoeling dat je ieder onderdeel uit dit programma stap per stap uittest in je eigen teamcoachings.

ONDERSTEUNING

  • Coach-the-coach - 4 uur (2 x 2 uur) persoonlijke coaching per deelnemer
  • Groepssupervisie – minimum 8 uur waarbij je 2 keer een eigen case inbrengt en persoonlijke feedback krijgt op je aanpak en coachingsattitude én leert uit de cases van collega’s.
  • Collegiale teamcoaching – Tussen de trainingsmodules wordt van iedere deelnemer verwacht dat men ten minste 4 uur doorbrengt met collega’s om te oefenen en te verwerken wat behandeld werd tijdens de vorige module.
  • Een persoonlijk ontwikkelplan (POP) vormt de rode draad doorheen dit traject voor iedere deelnemer

Voor wie?

  • Voor coaches die zich naast individuele begeleiding willen specialiseren in de procesbegeleiding van groepen.
  • Voor leidinggevenden, HR specialisten, projectbegeleiders, trainers die al enkele jaren op een coachende manier teams aansturen en meer in hun kracht willen staan en duurzame resultaat willen boeken.

Wat is teamcoaching?

Wat doet een teamcoach?

Wat doet een teamcoach met een team?

Welk effect bereik je met teamcoaching?

Waarom doen organisaties beroep op een teamcoach?

Wat is de aanleiding voor teamcoaching?

Wat zijn de competenties om teamcoach te kunnen worden?

Wat als ik geïnteresseerd ben in teamcoaching?

Wanneer werk je best met een interne of externe teamcoach?

Gebruik maken van KMO-portefeuille?

Vraag je subsidie aan ten laatste 5 werkdagen voor de start van de opleiding. Alle info op www.kmo-portefeuille.be Stort het overige bedrag (locatie/catering en btw + eventuele saldo van de opleiding) onmiddellijk na ontvangst van de factuur op rekening van Training & Coaching Square, ten laatste 5 werkdagen vóór de start van de opleiding.

KMO-portefeuilleis een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid (zie www.agentschapondernemen.be). Voor subsidies van het
Brussels Gewest neem je contact op met contact@coachingsquare.be

Team coaching vergt andere competenties dan team building. Wil je al zeker 6 veel voorkomende valkuilen vermijden als teamcoach, download dan onze white paper

Download onze white paper en vermijd al zeker 6 valkuilen als teamcoach.

Zou de opleiding teamcoaching iets voor jou zijn? Ontdek samen de verhalen van Axelle Golinvaux & Anissa Halimi wat hun ervaringen zijn.

Bekijk de video's
  1. Prijs Opleiding Impact als manager - Teamcoaching | 6d + 1.3d : €  2980 (+ 21% BTW)
  2. Exclusief catering + locatie € 440 (+ 21% BTW) & exclusief BTW

ONZE KLANTEN OVER ONS

Had ik maar..

Na een carrière van 29 jaar moest ik noodgedwongen, ingevolge een rundown binnen het bedrijf, mijn carrière een nieuwe richting geven. Met hulp van een loopbaancoach kwam ik uit bij de uitdaging van   teamcoach/ trainer/ coach op zelfstandige basis.

Ook al had ik 17 jaar ervaring in een leidinggevende functie toch wou ik me goed voorbereiden op deze nieuwe wending en volgde o.a. de ‘Teamcoach opleiding’ bij de Training & Coaching Square. Tijdens dit traject merkte ik dat ik als manager verschillende issues in de praktijk goed had aangepakt en kreeg dit in theorie bevestigd. Andere situaties binnen het team daarentegen, waarmee ik  worstelde en waarop ik toen geen antwoord had, werden plots uitgeklaard. Zoals :  In welke fase zit mijn team : storming, norming, … ?  Een medewerker die niet bereid is om binnen het team constructief mee te werken…  welke positieve intentie schuilt er achter zo’n gedrag ? ….
Bepaalde dingen werden zeer helder voor mij. Situaties waarop ik vroeger vastliep, kon ik plots kaderen en benoemen. Heerlijk…. maar voor mij net iets te laat om er binnen mijn eigen afdeling mee aan de slag te gaan.

Aan alle leidinggevenden : een opleiding teamcoach is absoluut geen overbodige luxe ! De trainer Leen waakt over een perfect evenwicht tussen praktijk en theorie en alles kan ‘pasklaar hier en nu’ op de werkvloer worden ingezet. Beslist een aanrader om eraan deel te nemen, zodat je nadien niet hoeft te zeggen : Had ik maar… eerder een ‘teamcoachopleiding’ gevolgd !

Els Maris (Coach)
 

Strafste ervaring ooit.

"Voor mij is dit de strafste ervaring ooit geweest op het vlak van opleiding, vorming en training. Ik heb een zeer relevante bagage meegekregen naar de inhoud en proces van teamcoaching. De verschillende en gevarieerde praktijkoefeningen hebben me echt gezandstraald naar meer authenticiteit."

Patrick de Bruyn (Securex)
 

Vraag informatie aan

Deel deze pagina: