Home » Blog » Individuele coaching houdt medewerkers in topvorm

Individuele coaching houdt medewerkers in topvorm

Preventieve en individuele coaching winnen aan terrein in Vlaanderen. In een steeds sneller veranderende wereld is het immers uiterst belangrijk om zowel managers als andere medewerkers in absolute topvorm te hebben. Meer uitleg door Marleen Boen van Training & Coaching Square.

"Bij de bedrijven die hun medewerkers al langer persoonlijke ontwikkeling en training aanbieden, is er momenteel een groeiende openheid voor coaching. Ze hebben intussen immers gemerkt dat training een beperkte impact heeft. Vaak hervalt men na enkele weken al terug in de comfortzone en blijven er uiteindelijk slechts enkele zaken hangen”, opent Boen.

Van groepstraining naar individuele training

“De reden hiervoor ismeestalde aanpak ingroep.Hierdoor moet men rekening houden met verschillende mensen die er ieder een eigenvisie op na houden qua communicatie en die ieder een andere stijl hebben. Doordat men de groep aanspreekt, voelen deelnemers zich vaak niet individueel aangesproken op hun werkpunten. Dit is in een groep immers haast onmogelijk.”

Boen: “Bovendien heerst er in het leerproces van mensen nog altijd wat schaamte en schuldgevoel. Men vindt immers vaak van zichzelf dat men iets kan omdat men bijvoorbeeld over bepaalde diploma’s beschikt. Wanneer dat in groep dan toch niet zo vlot blijkt te gaan, dan vraagt het een hoog veilig- heidsgevoel om mensen echt aan te zetten tot verandering.

Van curatieve naar preventieve coaching

“De eerste grote stap werd genomen door training en coaching te gaan combineren. Bedrijven die hierin al langer zijn meegegaan zullen nu sneller een coach aanspreken, zelfs preventief. Zo kan bijvoorbeeld iemand die van functie verandert en daar voor bepaalde uitdagingen zal komen te staan, al vooraf preventief worden gecoacht”, vertelt Boen.

“We evolueren dus geleidelijk van curatieve naar preventieve coaching, en dat zien we in de eerste plaats bij bedrijven die inzetten op blijvend leren. Toch zijn er nog evenveel bedrijven die hier geen aandacht voor hebben en vinden dat medewerkers gewoon hun job moeten doen. Veel hangt hierbij af van de managementstijl en of men er nog mee wegkomt.”

Coaching op maat

Boen: “Nog veel te weinig bedrijven zijn zich bewust van wat er allemaal mogelijk is via coaching en training. Zo is er vandaag coaching op maat. Dit zijn individuele coachingtrajecten die best minstens een halfjaar duren en dieverdeeld zijn in minstens zes sessies,zodat mensen geleidelijk aan hun evolutie ter harte kunnen nemen en er ook echt mee bezig kunnen zijn. Helaas gelooft men vaak nog niet hoe groot het effect hiervan kan zijn op iemand. Individuele coaching daagt mensen uit om buiten hun gewoonlijke kader te denken op een manier die niet mogelijk is bij trainingen. Daar zijn de heilige huisjes immers te gevoelig en heeft men vaak angst om zich bloot te geven. Bij coaching kan daarentegen vrijuit besproken worden waar men tegenaan loopt en hoe men dit kan aanpakken. Een professionele coach kan immers echt doorvragen op de struikelblokken.”

“Zo krijg je een andere perceptie en wordt je creatieve gedach- tegoed in gang gezet. Maar dat vraagt dan wel enige moed. Het resultaat is alleszins dat mensen die individuele coaching hebben gevolgd alles al helder op een rij hebben, waardoor ze er vervolgens weer makkelijker over kunnen praten en in het algemeen sterker in hun schoenen staan”, zegt Boen.

Strenge ethische code

“Het is trouwens belangrijk om te weten dat coaches die verbonden zijn aan de International Coach Federation (ICF) zich moeten houden aan een ethische code waarin een zeer strikte confidentialiteit wordt geëist. Deze code wordt zodanig serieus genomen dat een coach zijn titel kan verliezen wanneer hij zich er niet aan houdt.”

Boen: “Qua titels bestaan er drie graden: accredited coach, professional certified coach en master certified coach. Deze kunnen worden behaald via een scholing in combinatie met een vastgelegd aantal uren ervaring. Elke drie jaar moet een coach weer een update van opleidingen bewijzen. Momenteel hoort daar ook een ethische proef bij omdat de ethische code recent werd aangepast.”

Individuele coaching

“Coaching wordt alsmaar belangrijker omdat de wereld rondom ons steeds sneller verandert. Men spreekt hierbij ook wel over de ‘VUCA-wereld’: snelveranderend (Volatile), onzeker (Uncertain), Complex en vaag (Ambigious). Er is geen enkele manager die hier vandaag geen last van heeft. Zo moet men met het verleden kunnen afrekenen én tegelijk rekening kunnen houden met de toekomst, en dat in een markt die continuverschuift. Dat vraagt om een flexibele mindset die enkel via een persoonlijke coaching kan worden bekomen”, aldus Boen.

“Daarnaast kan coaching mensen ook helpen om hun eigen veerkracht te ontdekken én te leren respecteren. Als gevolg van de VUCA-wereld hebben veel mensen immers de neiging om over hun grens te gaan. Het is belangrijk dat men leert dat men niet iedere strijd hoeft aan te gaan. Eenmaal je van coaching geproefd hebt, ervaar je dat het een steuntje in de rug is in je eigen evolutie. Talent en ambitie worden uitgedaagd, en zo ben je klaar voor overmorgen!”


Twijfel niet over een individuele coachingsessie! Of neem contact met ons op voor een op maat traject door één van onze topcoaches zoals Marleen Boen. 

Deel deze pagina: