NIEUWSBRIEVEN

NIEUWSBRIEVEN

De ‘effectcoach’ als blikverruimer

Waarom iedereen kan leren coachen maar niet iedereen coach kan zijn. Marleen Boen, Managing Director bij Training & Coaching Square, legt uit waar de verschillen zitten.

LEES MEER

Echt leiderschap in dienst van mens en maatschappij

De demografische tendensen liegen er niet om – talent wordt schaars en zal in de komende jaren schaarser worden dan kapitaal. Dit vereist een andere manier van leiding geven en leiderschapsvaardigheden die het managen van processen overstijgen. Zo zal bijvoorbeeld het principe “Kennis is mijn macht” jou als manager of leidinggevende niet meer zo behulpzaam zijn. Welke attitudes en vaardigheden ontwikkel je dan wel best om een mensgericht leider te zijn die deze nieuwe uitdagingen durft en kan aangaan?

LEES MEER

Individuele certificatie

Het Certificeringproces van ICF omvat 3 niveaus en functioneert op wereldschaal. De toekomstige coach moet op elk niveau een aantal uren volgen en het bewijs leveren van een minimale ervaring. 

LEES MEER

De 11 Coaching competenties

De rol van coach omhelst specifieke eisen en criteria die de coach moet respecteren en promoten binnen het kader van zijn contacten en werkzaamheden in samenwerking met zijn partners.

Het accreditatieproces van de International Coach Federation (ICF) stelt 11 kerncompetenties voorop waarover elke persoon die coach wenst te worden, moet beschikken. We rangschikken deze competenties in 4 categorieën:

LEES MEER

Individuele coaching houdt medewerkers in topvorm

Preventieve en individuele coaching winnen aan terrein in Vlaanderen. In een steeds sneller veranderende wereld is het immers uiterst belangrijk om zowel managers als andere medewerkers in absolute topvorm te hebben. Meer uitleg door Marleen Boen van Training & Coaching Square.

LEES MEER

​Leiding geven: een kwestie van emotionele intelligentie

Leiding geven is niet gemakkelijk. We doen meer met minder, en willen dat alles direct lukt. Spanning stijgt, in de omgeving én in ons lijf. We staan constant onder stress. Dat zie en voelje op de werkvloer. Gemoederen lopen op. Hoe geraak je daaruit? Kunje meer bereiken met emotionele intelligentie?

LEES MEER

Senior leadership is niet alleen voor de top

Ilse Bauduin en Katrien Van Hees hebben binnen Danone Benelux de Senior Leadership Journey mee uit de grond gestampt. Dit in intensieve samenwerking met Training & Coaching Square en Managing Director Marleen Boen.

LEES MEER

Er zijn geen mirakeloplossingen

Voor zowel werkgevers als werknemers is er nood aan doelgerichte communicatie bij het nemen van doelgerichte beslissingen. Daarom werd door Marleen Boen Ithaka opgericht. Dit bedrijf heeft als focus NLP in business en draagt bij tot de ontwikkeling van mensen of organisaties.

LEES MEER

Puzzelen met waarden

Wat doet je bloed sneller stromen? Rijkdom? Erkenning? Creativiteit? Macht? Aan welke waarden hecht je belang? Een eenvoudige vraag, met een veel minder eenvoudig antwoord.

LEES MEER

De werkdruk voor zelfstandigen is hoog. Hoe vind je de balans tussen werk en privé?

Ook voor zelfstandigen kan het een hele klus zijn om de balans tussen werk en privé te vinden. Dit zorgt voor stress. Op Radio 2 gingen ze op zoek naar antwoorden. Katrin van Bladel, loopbaancoach, geeft toelichting.

LEES MEER

Onzichtbare problemen kan je ook managen

Je team draait niet goed. Ook na veel inspanning krijg je er geen vat op. Hoogste tijd om te kijken naar het grotere geheel: wat speelt zich allemaal af onder de oppervlakte? Een nieuwe opleiding van Training & Coaching Square leert je systemisch coachen en managen. Zo krijg je greep op wat je team werkelijk in de weg zit.

LEES MEER

Lubrizol: Communiceren met impact

Lubrizol in Oevel legde met de hulp van Training & Coaching Square een bijzonder coachingstraject af.
Alle 170 medewerkers, ook de arbeiders, namen hieraan deel. Met resultaat.

LEES MEER

Wil je meer impact als manager?

Als manager word je continu geconfronteerd met veranderingen, zowel op persoonlijk vlak bij jezelf en je medewerkers, als op het politieke, sociale en economische vlak. Meer en meer merken we bovendien binnen organisaties de nood aan cultuurverschuiving. Het directieve leiderschap verliest aan kracht. Het maakt plaats voor transformatief leiderschap dat zelfsturing en eigenaarschap hoog in het vaandel draagt. Om deze cultuurverandering vlot te laten verlopen, zet een leidinggevende idealiter coachende vaardigheden in. De competenties van een coach dragen immers bij tot transformatie leiderschap.

LEES MEER

Stress en burn-out in stand houden of kiezen voor veerkracht en vitaliteit?

Neen, het zijn niet de 'zwakke vogeltjes' die een burn-out krijgen! Meestal gaat het om zeer gedreven en enthousiaste mensen, met zin voor verantwoordelijkheid. Net die mensen die je echt in je organisatie wil! De wetgeving voor preventie op het werk tegen burn-out verplicht werkgevers om de psychosociale risico's te analyseren en om een preventieplan op te stellen. Welke acties kan je nemen op korte en lange termijn? Hoe kan The Coaching Square jou daarin ondersteunen?

LEES MEER

Loopbaancoaching, een unieke opportuniteit in de VUCA-wereld

Een derde van een dag (gemiddeld 8 uren) spenderen we aan werken. Indien we gemiddeld 16 uur wakker zijn, betekent dit eigenlijk dat we de helft van onze wakkere dag aan het werk zijn. Dan is het natuurlijjk fijn indien we voldoening vinden in onze job, dat die ons blij stemt en energie geeft en vooral dat we ons potentieel kunnen inzetten.

LEES MEER